Yaşam

İstanbul’da Yoğun Sis

İstanbul Boğazı’nda gece saatlerinde başlayan yoğun sis, sabah saatlerinde de etkisini sürdürüyor. Bu olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşların alması gereken önlemler önem arz ediyor.

Özellikle sürücüler, düşük görüş mesafesi nedeniyle trafikte dikkatli olmalı ve yavaş seyretmelidir. Farları sürekli açık tutmak, sis lambalarını kullanmak ve takip mesafesini artırmak, olası kazaları önlemek adına önemli adımlardır.

Yaya geçitlerinde ve kavşaklarda da dikkatli olunmalıdır. Sis nedeniyle sürücülerin yayaları zamanında fark edebilmesi zorlaşabilir, bu yüzden yaya geçitlerinde yaya önceliğine mutlaka dikkat edilmelidir.

Deniz taşımacılığıyla ilgilenenlerin de deniz trafiği ve hava durumu raporlarını düzenli olarak takip etmeleri önemlidir. Boğazda seyir halinde olan gemi ve teknelerin sis nedeniyle manevra yaparken daha dikkatli olması gerekebilir.

Sisli havalarda dışarıda uzun süre kalmamak ve mümkünse seyahatleri ertelemek de önemlidir. Özellikle çocuklar, yaşlılar ve kronik sağlık sorunu olan kişiler, sisli havalarda dışarı çıkmaktan kaçınmalı ve gerekirse evde kalmalıdır.

Son olarak, sis nedeniyle oluşabilecek trafik yoğunluğu ve kazalar nedeniyle gerekli önlemlerin alınması ve sakin olunması gerekmektedir. Panik yapmak yerine sakin bir şekilde hareket etmek, olası sorunların çözümüne yardımcı olabilir.

Son Haberler

Kira Beyannamesi Nasıl Yapılır?

Kira Beyannamesi Verme Süreci Başladı: İşte Merak Edilen Soruların Cevapları Kira geliri elde eden mülk…

2 ay ago

Yerel Seçimlere 1 Ay Kaldı

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne bir aylık süre kaldı. Seçim…

2 ay ago

Vladimir Putin Batı’yı Tehdit Etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, olası bir nükleer savaşa ilişkin uyarıda bulunarak, "Rusya’ya müdahale etmeleri…

2 ay ago

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kütahya Pazar Yanı Meydanı'nda düzenlenen…

2 ay ago

Gazze’de 2 Çocuk Açlıktan Öldü

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: Gazze'de 2 çocuk daha açlıktan öldü Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarıyla halkı…

2 ay ago

Depremzedelere İlaç Yardımı Dolandırıcılığı ve Uyuşturucu Ticareti Çökertildi!

Aydın ve Hatay merkezli 9 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “Kafes-50" operasyonlarında 2 organize suç…

2 ay ago