Dolar 32,2769
Euro 34,7012
Altın 2.412,13
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Şehit Eren’in adı ilk SİHA’ya verildi

Şehit Eren’in adı ilk SİHA’ya verildi
27 Haziran 2019 09:11
335
A+
A-

PKK’lı teröristlerin erzak çaldığını ihbar edip, güvenlik güçlerine yer gösterirken açılan ateşle 2 yıl önce şehit olan Eren Bülbül’ün adı Türkiye’nin ilk yerli ve milli SİHA’sı Bayraktar TB2’lerden birine verildi.

Trabzon’un Maçka ilçesinde 11 Ağustos 2017’de PKK’lı teröristlerin erzak çaldığını ihbar eden ve girdikleri evi gösterirken teröristlerin açtığı ateşle Jandarma Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik ile şehit olan Eren Bülbül’ün şehadetlerinin üzerinden 2 yıl geçti.

Eren Bülbül’ün gösterdiği kahramanlık da, şehit olmadan önce sosyal medyadan yaptığı paylaşımı da unutulmadı. Hesabında “biri de iyi ki varsın Eren demiyor” diye yazmıştı. Bu cümle Eren şehit olduktan sonra Türkiye tarafından paylaşıldı. Milyonlar arkasından hep bu cümleyi kurdu.

100 bin uçuş saatini başarıyla tamamlayarak Türk havacılık tarihinde, gökyüzünde en uzun süre görev yapan ilk milli hava aracı olan Türkiye’nin ilk yerli ve milli SİHA’sı Bayraktar TB2’lerden eğitim için kullanılan bir TB2’ye Eren ismi verildi.

Konuyla ilgili twitter hesabından Baykar, “Eğitimde kullandığımız Bayraktar TB2 SİHA’lardan birine şehidimiz Eren’in adını veriyoruz. Aziz şehidimizin hatırası selamarımızda yaşayacak” açıklamasını ‘iyi ki varsın Eren’, ‘Adı Eren olsun’ etiketi ile yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.