Hidayet Türkoğlu’ndan FETÖ’cü Enes Kanter’e sert tepki

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Türkoğlu, hayati tehlikesinin olduğu gerekçesiyle İngiltere’ye gitmediği yönünde açıklama yapan FETÖ üyesi Kanter’e sert tepki gösterdi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, kendisine ait Twitter hesabından Türkçe, İngilizce ve Almanca yaptığı açıklamada, Enes Kanter’in bu yöndeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, “FETÖ elebaşına bağlılık yemini eden Enes Kanter’in Türkiye Cumhuriyeti’ni hedef alan hezeyanlarını, ‘Türkiye tarafından öldürülmekten korktuğu için Londra’daki maça katılmayacağı’ şeklindeki asılsız ifadelerini esefle karşıladım. Biz biliyoruz ki kendisi vize problemi sebebi ile birçok ülkeye 2017’den beri seyahat edememektedir.” ifadelerine yer verdi.

Enes Kanter’in iddia ettiği üzere can güvenliği kaygılarından dolayı değil, pasaport ve vize sorunlarından ötürü İngiltere’ye giriş yapamadığına dikkati çeken Türkoğlu, şu görüşleri paylaştı:

“Bu uzun zamandır bilinen bir gerçekken, söz konusu şahıs akıl yoksunu gerekçeler ve siyasi söylemlerle gündeme gelmeye çabalamaktadır. Bu tip söylemler Kanter’in bir süredir Türkiye’ye yönelik yürüttüğü siyasi karalama kampanyasının ve spor hayatında gösterdiği çelişkileri kapatarak kendine önem atfettirme çabalarının da ayrı bir örneğidir. Kanter, bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni haksız ifadelerle suçlamakla kalmamış, İngiliz güvenlik kuvvetlerine de zaafiyet addetmiştir ve Türk-İngiliz ilişkilerini zedeleme girişiminde bulunmuştur. Bu şahsın söylemlerinin akıl dışı olduğu ve olayları çarpıttığı açıktır.”

Son Haberler

Kira Beyannamesi Nasıl Yapılır?

Kira Beyannamesi Verme Süreci Başladı: İşte Merak Edilen Soruların Cevapları Kira geliri elde eden mülk…

2 ay ago

Yerel Seçimlere 1 Ay Kaldı

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne bir aylık süre kaldı. Seçim…

2 ay ago

Vladimir Putin Batı’yı Tehdit Etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, olası bir nükleer savaşa ilişkin uyarıda bulunarak, "Rusya’ya müdahale etmeleri…

2 ay ago

İstanbul’da Yoğun Sis

İstanbul Boğazı'nda gece saatlerinde başlayan yoğun sis, sabah saatlerinde de etkisini sürdürüyor. Bu olumsuz hava…

2 ay ago

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kütahya Pazar Yanı Meydanı'nda düzenlenen…

2 ay ago

Gazze’de 2 Çocuk Açlıktan Öldü

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: Gazze'de 2 çocuk daha açlıktan öldü Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarıyla halkı…

2 ay ago